Absberggasse

Absberggasse

+
Vienna, 2015
Client
Sozialbau AG
Team
Teresa Wolf
Architecture
Blaich & Delugan
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse
Absberggasse - plan

The housing project is the first part of a development in the area of a former children’s hospital in Vienna. The quartier is characterized by a growing migrant population with an increasing need for open space, playgrounds in particular. As the site includes a remarkable difference in height levels two terraces were created integrating them in the children’s area. The design of the courtyard is based on three 'green intarsia', each of them with a slim tree, shrubs and perennials. Thus the rather shadowy courtyard gets a pleasant atmosphere, attractive around the year.